Dette fikk vi til i 2024

Vi nådde ut til 43 millioner barn med humanitær hjelp og langsiktige prosjekter takket være våre givere og støttespillere.

Tusen takk!

jenter som leri Malawi

Planfaddere, faste givere og andre støttespillere over hele verden har bidratt til at arbeidet vårt for jenters rettigheter og likestilling har nådd barn og unge i mer enn 80 land og i 66 875 lokalsamfunn.

Noe av det vi fikk til i 2024

  • Vi nådde ut til 43 millioner barn med arbeidet vårt. 23,3 millioner av disse var jenter.
     
  • Vi jobbet i over 66 875 lokalsamfunn i over 80 land.
     
  • Vi støttet 1,1 millioner fadderbarn.
     
  • Vi responderte på 87 kriser og katastrofer. Vårt humanitære arbeid og nødhjelpsinnsats nådde ut til 12,2 millioner mennesker. Av disse var 3,2 millioner jenter. 
     
  • Vi gjennomførte 34 matsikkerhetsprogrammer i 28 land.
     

  • Vi sørget for bedre tilgang til utdanning for 5,3 millioner jenter.
     

  • 433 700 mennesker fra ulike lokalsamfunn fikk undervisning i likestilling.
     
  • Våre prosjekter for småbarnsforeldre og barn nådde 29,9 mennesker, inkludert 8,6 millioner jenter. Det innebærer blant annet helse- og ernæringshjelp for mødre og spedbarn, førskoleundervisning, likestillingsprosjekter og holdningsendrende arbeid.
     
  • Kontorene våre rapporterte at de har deltatt i 312 påvirkningsprosesser på alle nivåer. Blant annet høyere budsjetter fra myndigheter til prosjekter som jobber for renters rettigheter eller lovendringer som fremmer likestilling.

Årsrapport

Les mer om hva Plan har fått til i land over hele verden i 2024 (engelsk versjon).

Last ned og les årsrapporten her

Høydepunkter fra noen av landene vi jobber i:

  • Palestina: Vi leverte nødhjelp til barn og familier i Gaza og i flyktningeleirer i nabolandene rundt.
     
  • Sudan/Tsjad: Vi opprettet trygge soner for barn i flyktningeleirer hvor barn som har flyktet fra krigen i Sudan kan lære, leke, snakke og bearbeide traumer fra krigen. Vi jobber også med nødhjelp i nabolandene Den sentralafrikanske republikk, Sør-Sudan, Egypt og Etiopia.
     
  • Columbia:  En ny lov i Colombia hever alderen for ekteskap fra 14 til 18 år og barneekteskap blir derfor ulovlig. Plan og mange andre barnerettighetsorganisasjoner har arbeidet for denne lovendringen i 17 år.
     
  • Gambia: Den gambiske regjeringen hadde planlagt å endre lovverket slik at kjønnslemlestelse skulle bli lovlig. Vårt påvirkningsarbeid bidro til at kjønnlemlestelse fortsatt blir forbudt. Dette beskytter tusenvis av jenter mot den skadelige praksisen.

Internater gir trygg utdanning i Malawi

Takket være midler fra TV-aksjonen har vi bygget jenteinternater i Malawi. Dette gjør at 16 år gamle Janet og mer enn 60 andre jenter kan bo på skolen og slipper den lange og farlige skoleveien.

Les historien hennes her.

Beskytter barn i en ustabil verden

En ustabil verdensøkonomi, høy inflasjon og et høyt konfliktnivå i verden gjør det både dyrere og mer utfordrende for oss å arbeide og å utføre prosjektene våre. Likestillingen går fremdeles i feil retning, og flere humanitære kriser som preget fjoråret vil fortsette inn i dette året.

Derfor samarbeider Plan med lokalsamfunn, lokale organisasjoner og myndigheter for å skape varige endringer fra innsiden. Vi jobber for å beskytte barn og spesielt jenters rettigheter, og dette skal vi fortsette å gjøre.

Geotag ikon

Vi har som mål å forbedre livene til 200 millioner jenter innen 2027. Når jenter lever i en mer likestilt verden, blir vi alle sterkere.

Gutteklubb stopper barneekteskap

25 år gamle Patrick leder en klubb for gutter som jobber med holdningsendringer og hjelper jenter ut av barneekteskap og tilbake på skolebenken i Malawi. Der blir nesten halvparten av jentene giftet bort før de er 18 år.

Les historien her.

Kun gjennom samarbeid kan vi handle raskt, forbli relevante, møte dagens utfordringer og sikre at ingen, spesielt barn, kvinner, personer med funksjonsnedsettelser og andre sårbare mennesker blir etterlatt i kriser.

- Dr Unni Krishnan, Global Humanitarian Director i Plan International

Miljøhåp i Kenya

I Afrikas største slum bidrar miljøorganisasjonen "Slums Go Green and Clean" til å gjøre noe med de enorme avfallsproblemene ved å gi nytt liv til søppel.

Les historien her.

Plan når ut til 43 millioner barn

Vi jobber i
over 80 land

og i 66 875
lokalsamfunn