
Vårt arbeid i Zimbabwe
Plan International har vært til stede i Zimbabwe siden 1986. Vi jobber for at alle barn skal få dekket grunnleggende behov og ha like muligheter i livet – både langsiktig og gjennom nødhjelp.
Med lokal forankring involverer og engasjerer vi jenter og gutter og andre for å skape endring som varer. Vi er til stede der barn bor og lever – og der viktige beslutninger tas.
Glimt fra året som har gått
116 382
jenter og gutter og andre har fått opplæring i seksuell og reproduktiv helse og rettigheter
267 286
mennesker ble nådd gjennom prosjekter for å gi dem bedre beskyttelse mot vold og overgrep
72 911
barn og unge har fått bedre tilgang til inkluderende utdanning
I året som har gått har vi jobbet med å styrke utdanningstilbudet for barn og unge ved å gi økonomisk støtte til familier, tilby alternative læringsmuligheter og utfordre holdninger som hindrer skolegang.
Vi har jobbet for at ungdom skal kunne ta informerte valg om egen kropp ved å gi opplæring i seksuell og reproduktiv helse, støtte innføring av helhetlig seksualundervisning i skoler og sikre bedre tilgang til ungdomsvennlige helsetjenester. Vi nådde en million mennesker med våre programmer i Zimbabwe.
Unge i arbeid
Når unge kvinner står uten jobb, har det flere negative konsekvenser. Uten arbeid og inntekt er det vanskelig å forsørge seg selv og komme seg ut av fattigdom. Gjennom yrkesutdanning får jenter som Destiny mulighet til økonomisk uavhengighet og utvikle lederegenskaper.
Å vokse opp i Zimbabwe
Over 70 prosent av befolkningen i Zimbabwe lever i fattigdom, og mange barn lider av underernæring, noe som også påvirker skoleprestasjonene. Selv om landet har hatt et høyt utdanningsnivå, har analfabetismen blant barn og unge økt de siste årene. Mange jenter slutter på skolen på grunn av tenåringsgraviditet eller barneekteskap.
Zimbabwe er blant de landene i Afrika med høyest andel av befolkningen som er smittet av hiv. Hiv-epidemien har etterlatt over én million foreldreløse barn. Homofili er ulovlig, og unge som bryter kjønnsnormer lever i frykt for diskriminering og trakassering.

0,72 tonn

6,72 tonn



