
Vårt arbeid i Guinea
Plan International har vært til stede i Guinea siden 1989. Vi jobber for at alle barn skal få dekket grunnleggende behov og ha like muligheter i livet – både langsiktig og gjennom nødhjelp.
Med lokal forankring involverer og engasjerer vi jenter og gutter og andre for å skape endring som varer. Vi er til stede der barn bor og lever – og der viktige beslutninger tas.
Plan i Guinea – glimt fra året som har gått
246 629
mennesker har blitt nådd gjennom prosjekter for bedre helse og omsorg for de minste barna
62 973
barn og unge har fått bedre tilgang til inkluderende utdanning
179 515
ungdommer har fått informasjon om seksuell og reproduktiv helse og rettigheter
I året som har gått har Plan jobbet for å bekjempe kjønnsbasert vold, som kjønnslemlestelse og barneekteskap, samt fremme utdanning for jenter. For å løse utfordringene har vi styrket ungdommers kunnskap om seksuell og reproduktiv helse, og mobilisert lokalsamfunn for å stoppe skadelige skikker.
Vi jobber også med lokalsamfunn i å utvikle beredskap mot sykdommer og katastrofer, samtidig som vi har fremmet tiltak for bedre hygiene, ernæring og helse i risikoutsatte områder. Til sammen nådde vi rundt 345 000 mennesker direkte og indirekte i Guinea.
Fødselsattest gir rettigheter
Uten fødselsattest kan barn miste muligheten til skole, helsehjelp og andre rettigheter. De kan lettere bli utsatt for barnearbeid, utnyttelse og barneekteskap. Derfor jobber Plan med bevisstgjøring blant foreldre og for at alle barn skal ha fødselsbevis.
Å vokse opp i Guinea
Barnedødeligheten i Guinea er høy – nesten ett av ti barn dør før de fyller fem år, ofte av sykdommer som malaria, diaré og lungebetennelse. Av de barna som overlever sine første år er mange underernærte, noe som går utover fysisk og kognitiv utvikling.
Barneekteskap er vanlig, og to av ti barn i skolealder går aldri på skole. Under halvparten fullfører grunnskolen, og barnearbeid er utbredt. Til tross for forbud forekommer kjønnslemlestelse fortsatt mange steder. Homofili er ulovlig, og barn og unge som bryter med normer for kjønn og seksualitet risikerer sosial utstøting, diskriminering og trakassering.

0,26 tonn

6,72 tonn



