
Vårt arbeid i Ghana
Plan International har vært til stede i Ghana i over 30 år. Vi jobber for at alle barn skal få dekket grunnleggende behov og ha like muligheter i livet – både langsiktig og gjennom nødhjelp.
Med lokal forankring involverer og engasjerer vi jenter og gutter og andre for å skape endring som varer. Vi er til stede der barn bor og lever – og der viktige beslutninger tas.
Glimt fra året som har gått
49 490
barn og unge har fått bedre tilgang til inkluderende utdanning
78 634
mennesker har fått opplæring i seksuell og reproduktiv helse og rettigheter
23 896
barn ble nådd gjennom prosjekter for å gi dem bedre beskyttelse mot vold og overgrep
I løpet av det siste året har Plan arbeidet for å forbedre tilgang til utdanning og helsetjenester for barn og unge i Ghana. Utdanning er avgjørende for å bekjempe fattigdom, og vi jobber for å sikre at flere barn og unge får tilgang til gratis skolegang av god kvalitet. Vi har også jobbet for å skape flere yrkesmuligheter for unge.
Vi har jobbet for å redusere vold mot barn og styrke beskyttelsen av barn, med et spesielt fokus på jenters rettigheter i møte med diskriminerende sosiale og kulturelle normer. Til sammen nådde vi mer enn 670 000 mennesker direkte og indirekte med våre programmer i Ghana.
Gjenbrukbare bind får flere til å bli i skolen
Mangel på kunnskap om tenåringsgraviditet, menstruasjonshygiene og begrenset tilgang til helsetjenester for unge, fører til at mange jenter dropper ut av skolen. For å få flere til å bli på skolen, bidrar Plan med bevisstgjøring, sanitetsutstyr og gjenbrukbare bind, noe som hjelper jenter som Sandra til å fortsette på skolen.
Å vokse opp i Ghana
I Ghana er fattigdom særlig utbredt i slumområder og på landsbygda, hvor mange barn ikke fullfører grunnskolen. Spesielt utsatt er jenter og barn med funksjonsnedsettelser. Mange jenter oppdras til å tro at deres rolle er å gifte seg og bli mor, mens lederskap er forbeholdt menn. Barneekteskap og tenåringsgraviditeter er vanlig, særlig i nord.
Et av tre barn er ikke fødselsregistrert, noe som hindrer tilgang til grunnleggende rettigheter. Homofili er ulovlig, og barn og unge som bryter med normer for kjønn og seksualitet risikerer sosial utstøting og diskriminering.

0,72 tonn

6,72 tonn



