
Vårt arbeid på Filippinene
Plan har vært til stede på Filippinene siden 1961. Vi jobber for at alle barn skal få dekket grunnleggende behov og ha like muligheter i livet – både langsiktig og gjennom nødhjelp.
Med lokal forankring involverer og engasjerer vi jenter og gutter og andre for å skape endring som varer. Vi er til stede der barn bor og lever – og der viktige beslutninger tas.
Glimt fra året som har gått
79 378
jenter og gutter og andre har fått opplæring i seksuell og reproduktiv helse og rettigheter
22 820
barn og unge har fått bedre tilgang til inkluderende utdanning
14 600
jenter og gutter og andre har fått opplæring i seksuell og reproduktiv helse og rettigheter
Filippinene er svært utsatt for naturkatastrofer og derfor er klimatilpasning og katastrofeberedskap en integrert del av de fleste av prosjektene vi har i landet. I året som gikk nådde vi direkte og indirekte ut til mer enn 1,5 millioner mennesker med ulike former for nødhjelp.
Mange jenter og unge kvinner på Filippinene holdes tilbake av diskriminering og kjønnsbasert vold. Derfor har vi prosjekter som fremmer likestilling i skolen og vi organiserer ungdomsgrupper som skaper positive endringer i sine lokalsamfunn.
Champions of Change
Champions of Change er et program som aktivt styrker jentene og engasjerer guttene i kampen for likestilling. Sammen utfordrer de negative former for maskulinitet som forsterker diskriminering og ulikhet. De lærer verdien av at jenter får mer makt til å si sine meninger og bestemme over egen kropp.
Å vokse opp på Filippinene
Mange jenter og gutter i Filippinenes fattige og avsidesliggende områder får en vanskelig start på livet. På grunn av for lite eller næringsfattig mat de første leveårene, lider mange av barna av under- eller feilernæring.
Filippinene er det landet i Sørøst-Asia hvor flest tenåringsjenter blir gravide, en statistikk som bare økte under koronapandemien. Dette henger også sammen med at tradisjonelle kjønnsstereotypier preger både private og offentlige arenaer og mange jenter opplever diskriminering og urettferdighet – bare fordi de er jenter

1,40 tonn

7,98 tonn




Kilder: UNDP, Girls Not Brides og World Bank.
Publisert: 15.04.2025