
Vårt arbeid i Bangladesh
Plan International har vært til stede i Bangladesh siden 1992. Vi jobber for at alle barn skal få dekket grunnleggende behov og ha like muligheter i livet – både langsiktig og gjennom nødhjelp.
Med lokal forankring involverer og engasjerer vi jenter og gutter og andre for å skape endring som varer. Vi er til stede der barn bor og lever – og der viktige beslutninger tas.
Glimt fra året som har gått
363 400
barn og unge har deltatt i prosjekter for å styrke unges deltakelse og lederskap
528 300
jenter og gutter og andre har fått opplæring i seksuell og reproduktiv helse og rettigheter
158 800
mennesker ble nådd med nødhjelp i kriser og katastrofer
I Bangladesh står kampen mot barneekteskap og tenåringsgraviditeter høyt på agendaen til Plan. Vi engasjerer både jenter og gutter og andre i å skape likestilte samfunn, og ser positive ringvirkninger i landsbyene vi arbeider.
I fjor nådde vi til sammen mer enn 4,3 millioner mennesker direkte og indirekte med prosjektene våre. Vi jobber for at de minste barna skal ha et førskoletilbud, vi støtter lærere for å øke kvaliteten i undervisningen, og har tilbud om opplæring i yrkesfag og entreprenørskap for ungdommer og unge voksne.
Inkluderende utdanning
Lamia har en funksjonsnedsettelse og ble holdt utenfor skolen. Men etter at Girls Get Equal-prosjektet startet i landsbyen, har holdningene til både Lamia selv og omgivelsene gradvis endret seg. Klasserommet har også blitt tilrettelagt slik at Lamia kan lære sammen med de andre barna.
Å vokse opp i Bangladesh
De fleste barn som blir født i Bangladesh i dag får en mye sunnere start på livet enn for noen år siden. Barnedødeligheten i landet er redusert kraftig siden 90-tallet og levealderen har økt.
På papiret har myndighetene i Bangladesh signert og lovet å oppfylle barns rettigheter. Likevel er det mange barn som blir diskriminert, utestengt og aldri hørt. Det kan være fordi de bor langt ute på landsbygda eller i et slumområde i en by, at de har en funksjonsnedsettelse eller tilhører en etnisk minoritetsgruppe – eller rett og slett fordi de er jenter.

0,73 tonn

6,72 tonn



