
Vårt arbeid i India
Plan har vært til stede i India siden 1979. Vi jobber for at alle barn skal få dekket grunnleggende behov og ha like muligheter i livet – både langsiktig og gjennom nødhjelp.
Med lokal forankring involverer og engasjerer vi jenter og gutter og andre for å skape endring som varer. Vi er til stede der barn bor og lever – og der viktige beslutninger tas.
Glimt fra året som har gått
1 070 000
barn og unge har fått bedre tilgang til inkluderende utdanning
1 445 000
jenter og gutter og andre har fått opplæring i seksuell og reproduktiv helse og rettigheter
162 800
barn under fem år har blitt nådd gjennom prosjekter for bedre helse og omsorg for de minste barna
Til tross for mange framskritt har jenter og kvinner fremdeles lav status i det indiske samfunnet, og fokus på likestilling og arbeidet mot barneekteskap er gjennomgående i alt Plan gjør i India. I året som gikk nådde vi direkte og indirekte mer enn 17 millioner mennesker med programmene våre.
Utdanning er et av de viktigste verktøyene for å bekjempe fattigdom, og vi jobber for å sikre tilgang til god og inkluderende skolegang for alle barn. Vi jobber for at flere unge skal få yrkesopplæring, kurs og verktøy som gir dem mulighet til å skaffe seg en stabil inntekt, med særlig fokus på unge kvinner.
Informasjon og kunnskap fjerner tabu
Seksuell og reproduktiv helse og rettigheter handler om retten til å bestemme over egen kropp og seksualitet. Fri for diskriminering, tvang og vold. Mange jenter i India mangler tilgang til informasjon og helsetjenester for å kunne bestemme over seg selv, og dette vil vi i Plan gjøre noe med.
Å vokse opp i India
Det har blitt er gjort store forbedringer i å bekjempe fattigdom og forbedre helse- utdanningssystemet i India de siste tiårene. Men forskjellene mellom fattig og rik og by og bygd i verdens mest folkerike land er enorme, og mange faller utenfor.
Det hinduistiske kastesystemet preger fortsatt samfunnet, spesielt på landsbygda. Lavest på den sosiale rangstigen er barn av dalit-folket og etniske minoritetsbarn. Er du i tillegg jente, er sjansen enda mindre for at du får gå på skole, har tilgang på helsetjenester og får oppfylt dine rettigheter som barn.

2,05 tonn

7,98 tonn




Kilder: UNDP, Girls Not Brides og World Bank.
Publisert: 15.04.2025